Yurt Dışında Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Yurt dışında vatandaşlık alma hakları konusunda kısa ve özgün bir makaledir.

Yurt Dışında Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Yurt dışında yaşama ve çalışma fikri herkesin sıcak baktığı ve gerçekleştirmek için harekete geçebileceği fırsatlardandır. Yurt dışında vatandaşlık alma hakkı herkese açık olurken ülke ülke değişen bazı şartlara bağlıdır. İşte o şartlar;

Kanada

Vatandaşlığa başvurmak için resmi oturma izniyle 3 yıl Kanada’da ikamet etmek ise diğer bir kural olarak belirleniyor. 18 ile 54 yaşları arasındaysanız Fransızca veya İngilizce’yi akıcı şekilde konuşamanız da isteniyor. Ayrıca Vatandaşlık Sınavı’ndan geçmeniz, 1 milyon 600 bin Kanada Doları servetiniz varsa da Kanada size vatandaşlık alma hakkı veriyor.

İngiltere

18 yaşındaysanız ve en az 5 yıl İngiltere’de kaldıysanız hemen vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Ya da bu ülkenin vatandaşı olan biriyle 3 yıl evli kalmanız gerekiyor. İngiltere’de en az 1 milyon sterlinlik bir yatırım yaparsanız da hiç bir koşul olmadan oturma iznini alabiliyorsunuz. Önce vizesini almak ve 5 yıl sonra da vatandaşlığa müracaat etme kuralları da dikkat çekmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri

ABD, vatandaşlık alma hakkı konusunda farklı yollar sunan bir ülkedir. Greencard ile ABD’de 5 yıl yaşamak ve daha sonra vatandaşlığa başvurmak ilk yoldur. Yada bir ABD vatandaşıyla evlenmek ve evlendikten sonra önce oturma izni almak ve bu şekilde en az 3 yıl ABD’de yaşamak gerekiyor. Daha sonra vatandaşlık alabiliyorsunuz. Anne veya babanız ABD vatandaşı ise de koşulsuz bir şekilde bu ülkenin vatandaşı olabiliyorsunuz. Ayrıca kırsal bir bölgede 500 bin dolarlık iş yatırımı yapar ve en az 10 kişiye istihdam sağlarsanız da hemen Greencard alarak vatandaşlığa adım atabiliyorsunuz.

İsviçre

İsviçre vatandaşlık alma hakkı için diğer ülkelere oranla daha katı kuralları olan bir ülkedir. Ülkede en az 12 yıl yaşamak ve İsviçre kültürünü öğrenmek gerekiyor. İsviçre’de doğum yapmak asla otomatik vatandaşlık hakkı tanımıyor. Eğer evli anne veya babadan en az biri İsviçre vatandaşıysa ancak çocuk vatandaş olabiliyor.

Ne Düşünüyorsun?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.